Nya datorer till företaget – vad bör man tänka på?

När du ska köpa in nya datorer till ditt företag är det några viktiga saker du bör tänka på. En stor del av beslutet över vilken dator du ska köpa in är att veta vad den behöver vara kapabel till att göra.

Vad bör man tänka på?

För en bokföringsfirma räcker det kanske med en dator med ett äldre operativsystem. Se bara till att den fortfarande får uppdateringar, och kan köra Microsoft Excel eller det kalkylprogram som du föredrar. För ett företag som håller på med specialeffekter för film krävs däremot en mycket större investering när du ska köpa datorer. Då behöver du ha ett eller flera bra grafikkort, en snabb processor med många kärnor, mycket RAM-minne, stort lagringsutrymme och helst det allra nyaste operativsystemet som finns tillgängligt.

Beställ på nätet oavsett vad du vill ha för typ av dator.

Miljövänlighet

Inför inköpet av datorer vill du kanske även överväga påverkan det kan ha på miljön. Om du köper nya datorer hela tiden så kan det påverka miljön negativt. När du köper datorerna kanske du vill överväga att välja begagnade alternativ. Det är även viktigt att datorerna är tillverkade med miljövänliga processer och av klimatsmarta material. Det är även ett stort plus om transporten av produkten sker på ett miljöansvarigt sätt.